Як правильно розморожувати морепродукти?

Розморожувати бажано ніжно та тривало – добу на нижній полиці холодильника при температурі +5 градусів С. Цей спосіб зберігає текстуру, смакові та корисні властивості морепродуктів.

Перед жаркою будь-які морепродукти треба розморозити. Воду злити. Якщо розморожувати на сковороді, то морепродукти дадуть багато води, вона не витопиться. І морепродукти вийдуть гумовими, не тушкованими та не смаженими.

Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15 ° до +20 °.

Найкращий спосіб розморозити мідії, вийняти пакет з морозильної камери і залишити його на верхній полиці холодильника для поступового розморожування на 7-8 годин. Якщо необхідно розморозити продукт швидко, не варто використовувати для цього крутий окріп. Найкраще вийняти мідії з пакета і помістити їх у друшляк.