Як є едамамі у стручках?

Як закуску едамамі приносять саме у стручках, але сам стручок не їстівний. Потрібно просто з'їсти з нього всі боби, а стручок викинути. Очищені едамамі відмінно підходять для додавання в зелені салати та страви з рису або локшини.

Не накривайте каструлю, інакше боби втратять свій яскраво-зелений колір. Коли едамамі будуть готові, злийте воду і подавайте гарячими, полив соєвим соусом і смаженим кунжутом. Щоб є як закуску, подавайте боби у кошиках чи мисках. Стисніть стручки пальцями, видавіть боби у рот і викиньте стручки.

У Японії зелену сою відварюють у підсоленій воді просто в стручках і подають до пива. Самі стручки, звісно, ​​не їдять. З них вибирають боби та закушують ними між ковтками пива. У соєвих бобах міститься багато білка.

Едамамі не потребують додаткової термічної обробки – їх можна їсти сирими. Головне правило – зняти та викинути шкірку, так як у ній містяться шкідливі і навіть отруйні елементи. В азіатських країнах на основі соєвих плодів, що недозріли, готують найрізноманітніші страви.