4. Ряд педіатрів рекомендує дітям віком до 12 років шашлик взагалі не є: жири, що містяться в м'ясі, під час приготування на вогні змінюють свою структуру і перетворюються на тугоплавкі, а перетравити їх можуть лише ферменти підшлункової залози.
Шашлик можна давати дітям старше 3-4 років за умови, що у них немає проблем із шлунково-кишковим трактом. Більше того, багато гастроентерологів вважають, що смажене на вугіллі м'ясо не підходить дітям до 10-12 років, оскільки такий продукт перетравлюється досить важко.
«Дітям молодшого віку є шашлики разом із дорослими не можна», – заявив Андрій Продеус. Він уточнив, навіть якщо батьки вводять у раціон дитини м'ясо, воно має бути відварене або тушковане.