Навіщо солити баклажани?

Прибрати гіркоту з баклажанів можна декількома способами. Головним помічником у боротьбі з гіркотою буде сіль. Як правило, гіркий присмак у баклажанів має шкірка, а не м'якоть. Тому, якщо це не суперечить рецептурі, можна, можливо просто очистити овоч від шкірки.

Баклажани нарізають і опускають у каструлю із холодною підсоленою водою. Так як баклажани у воді не тонуть, доведеться притопити їх за допомогою гніту. Півгодини такої «ванни», і вся гіркота з баклажанів йде.

Завдяки солі баклажан виділяє сік, з яким із нього йде гіркота. Так багато хто говорить. Проте кулінарний гуру Гарольд Макгі запевняє, що додавання солі змінює лише наше сприйняття, але не сам смак баклажану.