Яка харчова цінність грибів?

Вони містять досить велику кількість білків (4-5%); причому білки деяких грибів (наприклад, білих, маслюків, підберезовиків) є повноцінними, тобто містять усі незамінні амінокислоти. Жирів – до 10%, до їхнього складу входить дуже цінна речовина – лецитин.

– У грибах містяться білок (65-70% від загальної кількості речовин), вітаміни групи В і С, нікотинова та фолієва кислоти, кальцій, фосфор, калій, залізо, – каже лікар-дієтолог Галина Барташевич.

Білий гриб належить до грибів першої категорії. У ньому багато корисних речовин, зокрема рибофлавін, що відповідає за нормальну функцію щитоподібної залози, ріст нігтів, волосся, шкіри та за здоров’я організму загалом. У сушених білих грибах присутній алкалоїд герцедин, який використовують під час лікування стенокардії.