Як використовувати пластикові кеги?

Це налив і зберігання напоїв бродіння. Також така тара добре зарекомендувала себе для використання на експорт або для розливу на різноманітних фестивалях крафтового пива. Дуже надійні джерела також повідомляють, що пластикову кегу полюбили і винороби. Зі свого боку вони використовують таку тару для доброджування вина.

Сфера застосування ПЕТ-кег дуже широка – заводи і цехи з виробництва пива, газованих безалкогольних напоїв, квасу; крафтові пивоварні тощо. Не погіршуючи якостей продукту, ПЕТ-кеги можуть повністю заміщати металеві кеги під час виробництва.

Щоб не зіпсувати смак і якість пива, до кега перед наповненням підключають шланг, що подає невелику порцію CO2. Цей газ важчий за кисень і витіснить його, осідаючи на дні кега. Процедуру проводять 4-5 разів. Потім, за допомогою сифона або шланга пиво переливається з ферментера в кег.

Головною причиною, чому банка вибухає, є активне вторинне бродіння. Цей процес відбувається, коли речовини, що знаходяться в хмелі, розщеплюють наявні в напої вуглеводи, перетворюючи їх на цукри.