Перш ніж подати такий сир до столу, необхідно його витримати до кімнатної температури, а подавати найкраще разом із прісними хлібцями, фруктами, крекерами. До речі, сир із пліснявою дуже смачний як елемент салату, його можна додавати в соус для спагетті, або навіть у піцу.
Як правильно їсти сир з блакитною цвіллю Дуже добре всі види сирів з цвіллю поєднуються з винами, грушами та виноградом, повною мірою розкриваючи свої унікальні смакові властивості. На основі блакитних сирів готують делікатесні салати та соуси, у невеликій кількості цей продукт можна додавати до м'яса і навіть у піцу.
Денна норма для дорослої людини – не більше 70 грам сиру з плісняви.
Якщо на сирі твердих сортів утворилася плісняване потрібно викидати весь шматок. Гострим ножем необхідно видалити пліснява, зрізати уражений грибом ділянку на глибину 1-2 мм, а решту продукту загорнути і зберігати за правилами. Вживати його в їжу абсолютно безпечно.