Як пити жито?

Жито має багатий комплекс вітамінів і мікроелементів, а також антиоксидантів, які мають протизапальну та протиалергенну дію. Вироби з жита покращують функцію кровотворення та благотворно діють на серцево-судинну систему. Житні каші, хліб, коржики корисні при хворобах щитовидної залози

Жито – Типова хлібна зернова культура. Зі зерна виготовляють житній квас, виробляють борошно, що йде переважно на хліб, отримують крохмаль, а також використовують його як сировину для спирту.

Спосіб застосування: одну столову ложку зерен жита заливають склянкою окропу, настоюють 1 годину в закритій посудині, потім кип'ятять 3 хвилини і проціджують. Відвар використовують замість води частково або повністю при приготуванні супів, других страв, квасу, а також застосовують самостійно.