У якому шоколаді більше за кофеїн

Чорний шоколад містить 12 мг кофеїну на кожні 28 г продукту. Чорним шоколадом вважається той, що має від 50% до 100 % какао-продуктів у своєму складі. Молочний шоколад містить 9 мг кофеїну на 52 г продукту.28 серп. 2023 р.

Кондитерський шоколад використовується як інгредієнт для створення десертів. Він відрізняється м'якою структурою, натуральним блиском та тонким ароматом. З нього можна відливати шоколадні фігурки, робити глазур, цукерки, пралині, різноманітний декор для тортів, кексів та тістечок.

Люди дізналися про шоколад 4 тисячі років тому. Вперше його виготовили та скуштували давні племена індійців – омельків, які проживали в Америці. Племена індійців-омельків називали шоколадом напій, який варили з обсмажених та розтертих плодів какао.

Історія шоколаду Какао, що походить з низовинних тропічних районів Південної Америки, понад три тисячоліття вирощувалося у Месоамериці, де його плоди використовувалися як для виготовлення напоїв, так і як інгредієнт різноманітних страв. Першим використанням, проте, було саме виготовлення напою.

Скільки шоколаду можна їсти без шкоди для здоров'я Дієтологи рекомендують вживати шоколад часто, але потроху. Денна норма для дорослих чоловіків і жінок без проблем зі здоров'ям – 30-50 грамів гіркого шоколаду, тобто від третини до половини звичайної плитки кожен день.

Чорний гіркий шоколад без цукру має беззаперечну користь для тих, хто дотримується дієтичного харчування. Науковці наголошують: Найбільш цінними є темні сорти, адже вони містять найбільше какао-тертого. Шоколад є калорійним в першу чергу через вміст цукру.





рус. Шоколад не просто так піднімає настрій. Усе через вплив кофеїну, що міститься в ньому. Розповідаємо, який вид має …