Навіщо використовують глід?

У народній медицині плоди глоду протягом багатьох років застосовуються в лікуванні запаморочення, безсоння, серцевих захворювань, АГ, як кардіотонічний засіб. Також їх рекомендують приймати як стимулюючий засіб ослабленим хворим, після тяжких хвороб (Котуков Г. Н., 1974).3 May 2022

Один із основних компонентів глоду – Урсулова кислота. Вона знімає запалення, допомагає профілактиці онкозахворювань, розширює судини, стимулює вироблення колагену, що добре позначається на природному омолодження організму. Рекомендованою денною нормою вважається прийом 150 грамів глоду.

Глід відноситься до найбільш вивчених фітотерапевтичних засобів з доведеною активністю. Флавоноїди мають більший вплив на обмін речовин у серцевому м'язі, а проціанідини – на коронарний кровотік. Глід корисний при атеросклерозі, гіпертонії, аритмії серця, серцевої слабкості.

Протипоказання для застосування глоду

  • Краще не приймати глід під час вагітності та годування груддю
  • Якщо у вас схильність до тромбозів, уникайте цієї рослини, адже плоди глоду збільшують в'язкість і згортання крові
  • Також глід не можна застосовувати при гіпертонії