Де міститься натрій?

Найбільшими джерелами натрію є кухонна сіль, бульйонний порошок, готова їжа, консерви, солоні та копчені продукти, сир, хліб, м'ясопродукти, оливки, картопляні чіпси.

Типові симптоми в цьому випадку включають запаморочення, блювання, головний біль і загальне нездужання. У міру поглиблення гіпонатріємії можуть виникнути плутанина думок, заціпеніння (ступор) та кома.

Елемент натрій необхідний для нормального зростання, сприяє нормальному функціонуванню нервів та м'язів, допомагає зберігати кальцій та інші мінеральні речовини у крові у розчиненому вигляді. Натрій допомагає попереджати тепловий чи сонячний удар, бере участь у транспорті іонів водню.

Максимальна рекомендована кількість натрію − 2000-2300мг. на добу, що дорівнює 5-6 г солі. Ця норма була встановлена ​​Всесвітньою організацією охорони здоров'я як мета щодо споживання натрію населенням.